Benjamin Britten’s “A Ceremony of Carols" | Rosenvængets Sogn

Dato Søndag d. 20. november 2022, kl. 20:00

Benjamin Britten’s “A Ceremony of Carols" med Rudersdal Koret

Rudersdal Koret indleder adventstiden med Benjamin Brittens A Ceremony of Carols i udgaven for blandet kor og harpe. Den er skrevet over gamle engelske julesange og er fuld af glæde og højtidelighed. Vi synger også nogle af de velkendte traditionelle engelske carols og danske julesange.

Rudersdal Koret er et rutineret klassisk kor med ca. 50 aktive og dedikerede medlemmer med mange forskellige baggrunde. Vi ønsker at sætte vores præg på dansk amatørmusik ved at opføre klassiske korværker af de største komponister - og vi har den store glæde at mange fremragende danske solister og musikere gerne optræder sammen med os. Vi engagerer også meget gerne unge kommende stjerner fra musikkonservatorierne. Dermed holder vi liv i et gensidigt frugtbart samarbejde med dansk musiklivs udøvere. Nogle af vores solister og professionelle musikere har udtalt at: “Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med amatører, der ofte er meget mere engagerede og begejstrede end mange professionelle”.

Vi optræder både i store kirker i København og lokalt i Nordsjælland. Dermed er vi med til at udbrede den store musik også til de mindre lokalsamfund. Udover Messer, Requier og Passioner af Bach, Brahms, Verdi, Dvorak, Mendelssohn, Mozart etc., synger vi også gerne a cappella sange, bla på korrejser til udlandet, hvor vi er blevet rigtig godt modtaget.

Rudersdalkoret dirigeres af Torsten Mariegaard, uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1984-1990. Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte guitarstudiet på bachelor-niveau hos docent Ingolf Olsen. Herefter koncentrerede han sig om kor­- og orkesterledelse og afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan-Olof Stenlund og Jorma Panula. Han har stiftet og dirigeret talrige kor og har med disse opført et stort og alsidigt repertoire med hovedvægt på de centrale komponisters a cappella­-værker. Derudover har han opført de fleste standardværker for kor, solister og orkester - f.eks. Bachs Johannespassion, H-mol messen og Juleoratorium, Händels Messias, Judas Maccabæus og Israel i Egypten, Vivaldis Gloria, Haydns Skabelsen og Skabelsesmessen, Mozarts Requiem, Kroningsmessen og C-mol Messen, Mendelssohns Elias og Paulus, Schubert messer, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, Dvoraks Stabat Mater og Requiem, samt Requerne af Verdi, Fauré og Durufle. Torsten Mariegaard har virket som instruktør ved store korstævner og som underviser i korledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival. Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen. Torsten Mariegaard arbejder i dag som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev. Torsten Mariegaard var i over 26 år dirigent for kammerkoret Pegasus, og nærmer sig 30 års jubilæum som dirigent for Kammerkoret Terpsichore og Rudersdal Koret.