Under nattens overflade | Rosenvængets Sogn

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Under nattens overflade

OKT
29

Under nattens overflade


Dato Lørdag d. 29. oktober 2022, kl. 20:00
Sted Frihavnskirken, Willemoesgade 68, 2100 København Ø
Pris
100 kr. / 50 kr. stud. – Forsalg på www.Billeto.dk
Under nattens overflade

Under nattens overflade 

8 uropførelser af ny musik komponeret og fremført af 8 komponister fra komponistforeningen ToneArt.
Musikken i ToneArts efterårsprojekt vil være inspireret af søvnens fortællinger. Drømme som surrealistiske lydmalerier, (u)muligheder og en elastisk tid; dette vil være at finde som inspiration og grundpræmis for projektets musik. Vi dykker ned i det slørede og ubevidste, og undersøger grænsefladen mellem tilstandene vågen og sovende.

Orglet vil være et centralt element i orkestreringen. Afstande mellem musikere og rummets akustik vil være med til at forme musikken og den organiske tid, musikken skrives og opføres i. Som i drømme, hvor verden fremtoner anderledes.  Allerede i sommeren 2021 tog ToneArt de første favntag med kirkeorglet som centralt instrument. Om denne koncert i fjor blev der bl.a. skrevet: ”[f]or undertegnede var denne koncert den mest vellykkede integration af kirkens stationære soundbox med gæstende instrumenter i rummet siden en gåsehudsfremkaldende oplevelse med Poul Dissing og hans norske samarbejdspartnere, organisten Ivar Kleive og guitaristen Knut Reiersrud. Afstand er ikke et issue, når puls og vejrtrækning synkroniseres. Det er sådan noget, store musikere kan.” 

Emil Hess: International aktiv københavnsk saxofonist og komponist, som har spillet over 1500 koncerter i ind- og udland, har lavet 400 kompositioner og udgivet 17 CDér som leder eller co-leder med egen musik. Seneste udgivelse ”Emil Hess Evolution stories” nov. 2020. Vinder af Danish Music Award jazz 2014 for Årets Danske Jazzudgivelse med ’3 X Hess: Music for Mum & Dad’. Leder egne ensembler og har spillet med bla. Mulgrew Miller, Cameron Brown, Lars Jansson, Marilyn Mazur, Dave Ballou, Rich Huntley, Thomas Clausen. Uddannet v/ Berklee College of Music, City College of New York og Aarhus Universitet.

Olga Witte: Komponist, jazzpianist, kirkeorganist, og musiketnolog. Hendes musik integrerer eksperimentel jazz, moderne kompositionsmusik og balinesisk gamelan, og hun har skabt ”sit helt eget og dybt originale musikalske sprog.” (Jazznyt feb. 2022). Om hendes debutalbum for to orgeltrioer er der skrevet, at ”en besætning af to blæsere og pibeorgel [kan] udrette underværker” (Seismograf, jan 2022), og at hendes spil er ”ytterst kreativt… Vakkert, sakralt og fritt." (Salt Peanuts, marts 2022). Hun har komponeret og arrangeret for orkestret som KALAHA, Travelling Tribes og Aarhus Jazz Orchestra, og hendes værker er blevet opført i ind- og udland.

Jens Christian ”Chappe” Jensen: Komponist, saxofonist og arrangør samt professor på Det Jyske Musikkonservatorium (1994-) med fagene: komposition, arrangement og orkesterledelse samt daglig leder af DJMs store ensembler. Studieleder for de rytmiske uddannelser på DJM 2005-2009. Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium (1976-80) Almen Musikpædagog Berklee College of Music, Boston, USA – Saxophone and big band composing & arranging (83-84). Står I spidsen for bl.a.: Blood Sweat Drum + Bass (Blood Sweat Drum ´n´ Bass Big Band) og Det Jyske Musikkonservatoriums ensembler. 

Pernille Bévort: Saxofonist/komponist. Siden hun graduerede fra konservatoriet i København, er Pernille blevet en efterspurgt musiker på både den danske og svenske jazzscene, hvor hun er en fast del af flere større ensembler. Pt. Står hun i spidsen for sin trio Bévort 3 og septetten Radio Bévort. Hun er blevet DMA Jazz Nomineret i både 2020 og 2021. Pernille har indtil nu (sept. 2022) udgivet 15 fulde albums som bandleder/komponist. Hun kan også høres på udgivelser med Maluba Orchestra, (Mazur, Lundin; Bai), The Danish Radio Big Band, Aarhus Jazz Orchestra, Signe Biisgaard, The Orchestra m.fl.. 

Lars Fiil: Pianist/komponist. Har udgivet 5 anmelderroste albums i eget navn, senest “Under Overfladen” fra 2020 med septetten Fiil Free. Har opnået adskillige nomineringer til Danish Music Award Jazz, og medvirker på mere end 10 albums som sideman indenfor både moderne jazz, improvisationsmusik, pop/rock og ny kompositionsmusik. Har kandidatgraden Nomazz (Nordic Master in Jazz) fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, Sibelius Akademiet i Helsinki, Küngliga Musikhögskolan i Stockholm og NTNU i Trondheim 

Christian Trier: Udgav i 2021 samlingen, Naturesque, som består af 19 forskellige lyddigte. Alle kredser om hverdagens lydbillede og naturens egen musik. Værkerne adskiller sig ved at enkelte udelukkende består af henholdsvis lyd, en blanding af lyd og fotografi samt sammenspillet med video og lyd. Christian har skrevet musik til kortfilm (Sidste Chance/If I Didn’t Care, 2021) og har skrevet komposition samt produktion til computerspillet Destructure: Among Debris (Team Instant Defeat, 2022). Derudover medvirker han på flere jazzindspilninger (Emil Sommer Quartet (2018), Kristoffer Gori Quartet (2022)) og udgav i juni 2022 debutsingle med eget projekt, Førsteelsker (prog rock/indie rock).

Cesar Joaniquet: Saxofonist/komponist, er født i Barcelona i 1988, men har været bosat i Danmark siden 2012. Han er saxofonist og komponist og deltager aktivt på den europæiske jazzscene. Til dagligt spiller han med Aarhus Jazz Orchestra og er også medlem af bands som Songbook, Mads La Cour Almugi, Zero Kestra mm.  Desuden har han komponeret værker til større ensembler som bl.a. Aarhus Jazz Orchestra, Skt. Clemens Drengekor og Blood Sweat Drum and Bass. Cesar er uddannet fra Berklee College of Music, ESMuC (Barcelona) og har den rytmiske solistuddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han fremstår som en ny stemme på den improvisatoriske jazzscene, forankret i jazztraditionen, men er fuld af nutidige påvirkninger. Cesar har en lyd, der er lyrisk og til tider orkestral. Pia Boda: Pia Boda er musiker, komponist og underviser og er født i Los Angeles, USA, men kom som 6-årig til Danmark og har studeret i København. Pia er uddannet på Det Rytmiske Konservatorium, RMC med saxofon som hovedfag og afsluttede i 1992.Pia afsøger mange hjørner af den improvisatoriske musik, fra det helt fri og grænseløse til improvisation i faste rammer. Hun har ud over sin egen musik spillet genre fra mange verdenshjørner,-ofte fusioneret med jazzen. Har siden konservatoriet komponeret musik til egne grupper, til teater, samt til Komponistforeningen TA’sprojekter if. eks. kammermusikalske ensembler med bl.a. blæsere, strygere, klaver og slagtøj siden 2007. Pia har desuden 2 CDudgivelser i bagagen: ”Gone for a Walk” med Spallanzani & Boda Quintet og med kvartetten”Chasing Pixies”.