"Lange vinter" med Vokalensemblet Dekorum | Rosenvængets Sogn

MAR

Dato Torsdag d. 3. marts 2022, kl. 20:00

"Lange Vinter" med Vokalensemblet Dekorum

Komponister: Ib Nørholm, Per Nørgaard, Svend Schultz, Vagn Holmboe, Svend Westergaard, Thorvald Aagaard, Th. Laub (arr. Svend-G. Asmussen), Niels La Cour, Egil Harder (arr. Henrik Metz), Povl Hamburger

Lange Vinter Denne jul blev landet indhyllet i frost og sne og vi blev mindet om vinteren som den var engang; Hvid og bidende og frostklar. Havde St. St. Blicher levet i dag havde det nok lydt: "Det er gråt herude", og hvem ved om kommende generationer med tidens klimaforandringer vil kunne genkende de stemninger og poetiske billeder som vinteren har givet anledning til i kunsten og musikken? Gennem klassiske danske vintersange og nyere vokalmusik af blandt andre Schultz, Nørgaard, Nørholm og Holmboe hylder Vokalensemblet Dekorum vinteren og invitere dig ind i dens stemninger af kulde, mørke, stilhed og frost og minder om den hvide, lysende sne. Vokalensemblet Dekorum har ved dette koncertprojekt den store fornøjelse at være under ledelse og direktion af Poul Emborg.

Vokalensemblet Dekorum Vokalensemblet Dekorum er en ambitiøs gruppe bestående af unge, erfarne korsangere. Med et erklæret mål om at være en skabende del af det danske musikliv arbejder koret for at bidrage med noget nyt og spændende ved hver eneste koncert. Om det skabende består i opførelser af overset eller glemt musik, nye arrangementer af det kendte og elskede eller helt ny musik komponeret specielt til gruppen, varierer. Men fælles for det hele er en anderledes måde at præsentere klassisk kormusik på.

Poul Emborg Poul Emborg er dirigent med over 30 års erfaring som sanger, korleder og sangpædagog. Poul har haft en karriere som koncertsanger på højeste niveau i Radiokoret, siden Radiokammerkoret og DR VokalEnsemblet, ligesom han har været medlem af Ars Nova. Siden 2011 har han været dirigent for Det Unge VokalEnsemble, som han har udviklet til at blive et af Danmarks bedste kor. Han har haft direktionsopgaver for DR Koncertkoret, DR Vokalensemblet, Ars Nova, og han er fast instruktør for koret på DKDM.